Ferie på Big Island og Maui

Så har me komme tilbake frå ei veke med ferie på Big Island og Maui. Me begynte ferda tidlig (klokka 5!) onsdags morgon for å reise til Big Island. Me kom fram tidlig og fekk leid bil (stilig, svart mustang!) og kjørt igjennom litt av øya med taket nede. Var ikkje sånn kjempe heldige med veret på denne øya så taket måtte for det meste vere oppe desverre, men me hadde det nede så mye som mulig. Eg må sei at det var deilig å kunne kjøre bil og ha litt frihet etter å ikkje hatt bil i 3 måneder. Me fekk kjørt rundt heile øya denne dagen og leverte den samme kvelden sidan mustang cabriolet viser seg å vere ganske dyrt å leige ;)

Me fekk sett litt annerledes natur sidan det er ein levande vulkan på denne øya, det var mye svart natur rundt omkring og gråe tre. Me fekk også sett vulkanen, me såg ikkje lava, men me fekk i alle fall sett verdens største levande vulkan, så det var litt tøft :) Ellers så gjekk me rundt omkring i den byen me budde i, var ikkje veldig turistby og sidan det var thanksgiving når me var der og alle butikkane var stengt den eine dagen, virka byen mest som ein spøkelses by. Men me kosa åkke fordiom. 

På Maui var låg me igrunnen bare på stranda og sola åkk så mye me kunne. Var ganske dyrt å leige bil når me bare var to, så me fant ut at me heller ville ligge på stranda. Plassen me budde heita Lahaina og dette var ein veldig koselig bu der cruisebåtene kom inn, så det var mange butikker i gatane og mange strender også. 

Nå er me tilbake frå ferie og skal starte på siste innspurt av semesteret. Me har noen gruppeoppgaver og andre innleveringer som skal inn dei to neste vekene, og så er det eksamen. Satser på å få logge på stranda og lest sånn at me får me åkk så mye farge som mulig før jul :)

 

Her er bilder i frå ferien:

To fornøyde jenter som gjør seg klar for roadtrip
 

Verdens største levande vulkan

Det var fult av hål der det kom ut damp, i nærheten av vulkanen

Christine prøver å vere skummel inne i "lava tubes"

Kartleseren følger med på kartet

Sjåføren er klar for avreise

Kul vegg på Black Sands 


Me måtte ha noen hoppebilderDet svarte landskapet på Big Island

Kona by lada opp til thanksgivingBubba Gump frå Forrest Gump filmen

Og så gjekk me til eit fossefall

Ut på tur aldri sur

Og så klarte flinke eg å ramle ned siste skråninga foran eit par amerikanske barnefamilier

Maui:)Og så var me ute og åt middag!... og frokost:)Me såg også eit budda tempel


Og så gjekk me i to timer på sandaler for å komme til stranda, me fekk litt gnagsår, og nei, me visste ikkje at det var såå langt å gå!


Og så kosa me åkk på stranda!

Det var ein kjempe fin tur og gøy å få opplevd litt av dei andre øyan. Veldig annerledes fra Oahu, med tanke på liv og aktivitet, så det var veldig gøy å reise på ferie der, men er glad for at me bur på denne øya :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits