Koko Head og Hanauma Bay

I dag har eg og Christine hatt ein (nesten) skulefri dag! Me stod opp tidleg for å rekke å gå Koko Head før det blei for varmt (noe som var svært lurt!)

Turen var kjempefin, kjempekort og kjempebratt. Kan kanskje tenke dykke Masi, bare dobbelt så bratt. Så det var god trim med andre ord, sjølv om strekninga ikkje var så lang. Me var litt redde for at det skulle bli stygt ver i dag, men når me kom fram var sola oppe. Fekk beskjed av bussjåføren at me måtte ha solkrem, vann og mat. (Me hadde selvfølgelig pakka alt sammen!) Og så fekk me bananer av ein medpassasjer når han hørte me skulle te Koko Head. Folk er kjempesnille her! Kultursjokk for nordmenn, som liker å holde seg for seg sjølv. 

Etter at bussjåføren hadde kjørt åkke tilbake til startplassen (etter at han glømte å seie ifrå kor me skulle gå av i første omgang), var me klare for turen som har vore på Hawaii five-0. (I den episoden me såg på stranda her om dagen hadde dei biljakt ner gata her me bur, så det var litt gøy). Turen er lett gjenkjennelig sidan du går på jernbaneskinner, i ei rett strekning, rett opp.(Ikkje så god forklaring, men dykk ser det på bildane!)

Etter me hadde gått turen, så fant me fort vegen til nærmaste strand og kasta åkk uti. Stranda me var på var Hanauma Bay. Denne stranda er ein del av eit naturreservat, og det kosta derfor penger for turister, men sidan me er studenter her var det gratis. Det var eit lite "museum" som viste ulike fisker du kunne se, butikker, garderober og skytteltrafikk til stranda.

Det er veldig fint å snorkle her, men sidan eg hadde glømt å lade undervannskameraet mitt (fekk bare tatt bilde av dei kule, små banane me fekk) så snorkla me ikkje denne gonga. Regner med det er fleire som vil med åkke neste gong.

Her er noen bilder frå dagen åkkår:


Koko Head frå bunnen


Klare for tur

Halvveis, framleis med godt mot

Utsikt frå toppen

Heile området rundt Koko Head, den stranda inne i bukta til venstre i biletet er Hanauma BayChristine på veg nedover

Det var ikkje alltid jernbaneskinnene låg på bakken. Christine var litt skeptisk til dette.

Hanauma Bay

 Christine er godt fornøyd med dagen

.. og det var eg òg:)

 

 

 

2 kommentarer

Hilde

27.09.2012 kl.09:57

Så kult! Riktig plass denne ganga ja. Men på tv så kappsprang de opp....

Hanne i Australia

27.09.2012 kl.10:01

Hilde: Ja, va ganske fin tur. Hehe. Me prøvde åkke ikkje på det, men det æ noen her som he konkurranse på kå fort dei klare å springe opp.

Skriv en ny kommentar

hits