Lady Elliot Island

Då va æg tebake igjen på hybelen etter noen fantastiske dager på Lady Elliot Island:) He vore på Fieldtrip sammen med ca 25 andre study abroad studenter ved UNSW. Det he vore noen gøye dager, beståans av snorkling, soling, leiting ette skilpadder og endå meir snorkling:)

Lady Elliot Island er ei kjempelita øy, som det teke ca 45 min å gå rundt! Bare det å fly der va ein opplevelse! Me måtte ta eit kjempelite fly for å komme til øya! Rullebanen æ eit jorde og teke heile lenga av øya! Med andre ord: ikkje så veldig lang landingsstripe! (Landinga va overraskans bra til å vere på eit jorde!!)

Når me landa på øya, fant me fort ut at me ikkje var heilt aleine der! Det vise seg nemlig at ei øy uten rovdyr er ein perfekt plass for fugle! Og det va mange av dei! Detta er ikkje bare snakk om vanlig fuglekvitter som er så koselig å våkne opp til! Nei, her snakke me fugleskriking som høres ut som babygrining! Og favorittida for fuglesamtaler er midt på natta! Hørte rykte om at denna øya va på ei toppliste over plasser for dei som liker fugler så det sei sitt;) 

Under heile oppholdet va det kjempefint ver! Om dagan snorkla me og sola åkke! Æg hadde fått beskjed om at sola er veldig sterk i Australia, så æg he smørt meg som aldri før og tru det eller ei, æg blei faktisk ikkje solbrent! Æg merka au igrunnen at alle hai-historiane som he gått rundt omkring i Norge den siste tida, og Silje som tvinge meg te å se på dokumentarer om haiangrep, he gjort at æg blei litt redd for å snorkle så langt ut og holdt mæg derfor i rimelig avstand te land når æg snorkla;) Fekk sett mange fine, fargerike fisker og skilpadder! Den eine dagen tok me ein båt litt lenger ut i vannet og snorkla derfra, og der fekk æg sett hai! Den "snille" typen vel og merke og ikkje stor, men alikevel ein hai:)       

Om kveldan reiste me rundt omkring på øya for å se etter skillpadder! Detta va eit fantastisk syn! Såg fleire skilpadder som holdt på å grave rede for egga sine og var på veg ut igjen i vannet! Ikkje noe ein er vant til i Norge! Den siste kvelden gjekk alle rundt å leita fordi ingen hadde vore så heldige å se babyskilpaddan! (Ikkje så lett å finne sida dei er veldig små og ingen veit presist når dei kjem). Detta fekk me sett den siste kvelden, kjempesmå søte skilpadder! Fekk oppleve kjempemasse på denna turen!

He ikkje så mange bilder fra slutten av turen, fordi det nye, flotte undervannskameraet mitt slutta å fungere! Kjedeli, men håpe at det gjenge ann å få fiksa det:)

 Idag he æg igrunnen bare rokke heim og begynt å vaske klede for i morra reise æg te Fiji! Det bli kjempegøy:)

 
Lunsj i Hervey bay mens me vente på flyetDet lille flyet me måtte taInni flyetLady Elliot Island fra lufta

Noen av alle fuglane!Utsikt fra kafeen

 


Skilpadderede

3 kommentarer

Hilde

14.02.2011 kl.11:45

Det så jo bare helt fantastisk ut! Vi er ikke misunnelige i det heeeele tatt... :)

Tonje

14.02.2011 kl.16:22

Ååå, så digg! Og så gøy å sjå babyskilpadde!! :D

Ska helse frå mamma ;)

Hanne Lise

14.02.2011 kl.18:46

Ser ut som en skikkelig bra tur :) Kos dere masse på Fiji da :)

Skriv en ny kommentar

hits